WhatsApp heeft mogelijk een storing.

Een WhatsApp storing kan verschillende oorzaken hebben: Ondanks de verschillende mogelijkheden heeft een storing soms dezelfde nadelen of uitkomsten voor jou als gebruiker. Al met al is en blijft een storing super vervelend natuurlijk.

Geen verbinding met WhatsApp

Is er werkelijk een storing of lijkt dat zo?

WhatsApp is een applicatie welke gebruik maakt van de internet verbinding van je telefoon. Hierdoor is niet altijd zo dat er een storing bij WhatsApp is maar bij bijvoorbeeld jouw provider of met jouw verbinding op dat moment. Gelukkig kun je het in veel gevallen zelf oplossen.

Zelf een WhatsApp storing oplossen

  1. Zet je telefoon voor minstens 30 seconden op vliegtuigstand. Wanneer je jouw smartphone van vliegtuigstand afhaalt zal deze opnieuw verbinden met je mobiele netwerk, hierdoor wordt ook een nieuwe verbinding met de internetconnectie gemaakt.
  2. Gebruik je WiFi? Ook dan kun je de vliegtuigstand tip proberen maar je kunt ook de verbinding met het WiFi netwerk voor 30 seconde verbreken en daarna opnieuw verbinden. Controleer ook of de verbinding sterk genoeg is. Nog geen succes? Je kunt nu proberen om de router te resetten, als je niet weet hoe dit moet kun je googlen naar “Reset (Routernaam)”.
  3. Nog geen succes? Controleer dan of je WhatsApp app volledig up to date is. Een verouderde versie kan namelijk soms voor problemen zorgen waardoor je niet kunt appen.
  4. De laatste versie geinstalleerd en nog geen succes? Kijk of je telefoon uberhaupt internet verbinding heeft via een andere app, bijvoorbeeld Facebook messenger of je browser. Heb je gewoon internet en alle stappen geprobeerd? Dan is er voor 90% kans een WhatsApp storing. Meld hem zeker even via de rode knop bovenaan deze pagina.
Sluit Menu